dijous, 8 de març del 2012

LE BIHAN: 'A LA BRESSOLA DEMANEM LA SOLIDARITAT DE LA RESTA DE PAÏSOS CATALANS'. 08-03-2012


La Bressola de Càldegues, al municipi de la Guingueta d'Ix (alta Cerdanya), no continuarà oberta el curs vinent. El consell d'administració de la Bressola justifica la decisió arran de la davallada de subvencions i ajudes que rebia, especialment d'administracions adherides i empreses sòcies de Catalunya. El president de la Bressola, Joan Pre Le Bihan, fa una crida a la solidaritat d'ajuntaments nord-catalans i de la resta del país i a la Generalitat perquè ajudin a mantenir el projecte. En parla en una entrevista amb VilaWeb
Des de 1995 l'estat francès paga el sou de gairebé tots els mestres de les escoles catalanes, que reben també ajuda econòmica de la Generalitat i de molts municipis i empreses de Catalunya adherits als Amics de la Bressola. Però ja fa dos anys que molts d'aquests ajuntaments no paguen la quota pactada, les aportacions de les empreses han desaparegut quasi del tot i la Generalitat ha anat reduint la seva aportació any rere any.
Les circumstàncies actuals han empès el consell d'administració a decidir el tancament del centre de Càldegues, que l'any passat es va salvar a l'últim moment per mitjà de les aportacions dels ajuntaments de Puigcerdà i Sallagosa, del Consell Comarcal de la Cerdanya i d'unes quantes donacions particulars.
Veure més informació i entrevista a Vilaweb.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada