dimarts, 22 d’octubre del 2013

PERQUÈ HEM D'ANAR A LA VAGA EL 24? Un escrit que ha fet un mestre de l'escola Miquel Martí i Pol de Barberà per animar les seves companyes a secundar la vaga.

Informació del passat dilluns 21 d'octubre: Dels 411 treballadores de l'ensenyament públic de la nostra zona que ja s'han manifestat sobre la vaga d'aquest dijous 24 el 62% la secundarà.  Un 15% encara s'ho està rumiant i un 23% ja ha dit que no la farà.
Sergio Escribano, Delegat de CGT

Un escrit que ha fet un mestre de l'escola Miquel Martí i Pol de Barberà per animar les seves companyes a secundar la vaga:

El passat dijous 10 d'octubre es va aprovar al Congrés dels Diputats la LOMCE, una nova llei d'educació que com ens va explicar el curs passat en Sergio Escribano de la CGT, a més de torpedinar el sistema d’immersió lingüística, re instaura la segregació dins la secundària i reforma l’organització dels centres minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars en favor de direccions molt més jeràrquiques, autoritàries i gerencials.
Si no anem a la vaga perquè estem molt cansats dels sindicats, si ara no demostrem que estem en contra d'aquesta llei, de l'única forma que denota implicació, ens comptaran dins la seva màgica majoria silenciosa que, com que no diu res, és que està a favor del que ells diguin.
Només per això ja hauríem d'anar a la vaga totes les que defensem una escola pública laica, igualitària, catalana i de qualitat, però encara n'hi ha més, de motius. A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics, concretament l'educació, amb unes polítiques de retallades sense aturador. A més, ja ha anunciat que tornarà a eliminar una paga extra a tota persona empleada pública, fent-nos pagar els costos d’una crisi i d’un deute públic que no hem provocat. La reducció d’un 15% de jornada i sou al personal substitut és una petita mostra de com se les gasten de la que veiem les conseqüències cada dia.
Evidentment, som moltes les que pensem que amb un dia de vaga no aturarem el desmantellament de l'escola pública de qualitat que estàvem construint. Aquesta vaga hauria de ser el principi d’un pla de lluita contundent, però això no és una decisió que depengui d'una sola persona, depèn d'un col·lectiu. En canvi, la decisió de fer vaga el 24 sí que depèn d'una única persona, tu.

Què hi dius?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada